Targi POLAGRA to trzy wyjątkowe salony: FOOD, FOODTECH i HORECA, które odbywają się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, tworząc centralne miejsce spotkań dla całej branży spożywczej. Niezmiennie wyróżnia je różnorodność i wszechstronność ekspozycji, zbudowanej w oparciu o trzy równoległe salony. Salon FOOD to centrum uwagi branży spożywczej, gdzie prezentowane są najnowsze trendy konsumenckie, kompleksowa oferta oraz promocja polskiej gospodarki. Odwiedza go liczba profesjonalistów z całego świata, poszukujących inspiracji, nowości i możliwości zawarcia długoterminowych kontraktów. Salon FOODTECH to miejsce, gdzie tętni życie fabryk żywności, zaprezentowane są działające linie produkcyjne. Stanowi on inspirację dla firm produkujących żywność oraz dla kadry zarządzającej, kierowników i specjalistów technologii żywności. Natomiast Salon HORECA to platforma dla innowacyjnych rozwiązań, usprawniających pracę profesjonalnych kuchni oraz zwiększających zakres usług oferowanych przez lokale gastronomiczne i noclegowe. Jest to miejsce, gdzie restauratorzy, kucharze oraz właściciele obiektów wypoczynkowo-noclegowych znajdują nowatorskie rozwiązania. Wszystkie salony wspierane są przez szkolenia branżowe, eksperckie spotkania, dystrybutorów żywności oraz panele dyskusyjne, które koncentrują się na zmianach w zachowaniu konsumentów, trendach w żywieniu oraz standardach bezpieczeństwa pracy.